Peter van Baaren

Peter is geboren op 3 juli 1970 in Roosendaal en is in 2007 getrouwd met Linda Jamin. Samen hebben zij 3 kinderen; Joris, Felix en Eva. Peter en zijn gezin wonen aan de Sportlaan in Liempde, gemeente Boxtel.

Hij studeerde in 1996 af aan de Radboud Universiteit te Nijmegen in de rechtenstudie, na het daarvoor succesvol afronden van de studie HEAO Management, Economie en Recht aan de Avans Hogescholen (breda). Peter heeft tijdens zijn HBO opleiding de ambitie gekregen advocaat te willen zijn. Dat heeft hij bereikt. Hij is in 1997 tot advocaat en procureur beëdigd. Peter is daarna altijd werkzaam geweest als advocaat.

Peter is tot 2021 lid van de commissie civiel recht Rechtbank Oost-Brabant geweest, het overlegorgaan van de balie en de Rechtbank in Den Bosch voor civiele procedures. Eerder was hij docent Burgerlijk Procesrecht bij de Nederlandse Orde van Advocaten t.b.v. de Beroepsopleiding Advocatuur.

‘Een persoonlijke relatie is voor mij gewoon vanzelfsprekend. Hoe weet je anders waar het om gaat? Mijn klanten sta ik vaak al jarenlang bij. Ik streef naar een vertrouwensband; juridische bijstand is immers maatwerk. Je vindt in mij dan ook een partner die een kritische houding niet uit de weg gaat. Ik ben betrokken en denk verder dan de juridische aspecten van de zaak, of beter gezegd: uw en mijn zaak. We regelen de zaak als het kan, procederen als het niet anders gaat. Dat dan ook met zekere graagte; het is toch een onmiskenbaar onderdeel van het vak.’

Peter is verder lid van o.a. de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging van Incassoadvocaten (VIA) en het NVvP (Ned. Ver. voor Procesrecht). Peter is secretaris van de Ondernemers Vereniging Liempde (OVL) geweest, met ongeveer 160 leden de grootste ondernemersvereniging van Boxtel. Tevens is hij tot 2021 secretaris en lid van het Dagelijks Bestuur van SPPiLL, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, geweest.

Zijn eerste betrekking was als advocaat te Venlo en daarna tot 2003 bij BoelsZanders. Toen stapte Peter over naar Eindhoven als medewerker bij Van Helvoort De Vries Van den Meulengraaf Advocaten en Notaris. Na een uitstap van 4 jaar (waarvan 2 jaar als partner) naar Van den Boomen Accountants en Advocaten te Waalre - en later te Tilburg - keerde Peter eind 2010 terug naar Eindhoven, maar nu in de rol van vennoot (aandeelhouder) in het kantoor Hermanides De Vries Van Baaren. In september 2014 nam Peter het besluit zich zelfstandig te vestigen in Liempde en verkocht hij zijn aandeel in het kantoor.

Peter is maatschappelijk actief bij het Rode Kruis, als lid van de Ledenraad. Verder is Peter 9 jaar lang lid geweest van de Raad van Toezicht bij het Speelleercentrum & basisschool De Oversteek, waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter. Peter is verder actief als Buurtbemiddelaar in Boxtel.